NABE NUDEL- & LAXWOK

 

NABE NUDEL- & LAXWOK
4 portioner

 

600 g färsk lax, skinn- & benfri
4 portioner äggnudlar
Blandade wokgrönsaker, minimajs, kastanj, morot, böngroddar mm.
2 klyftor citlök
1 röd chili
1 msk finriven färsk ingefära
3 salladslökar
1 lime
1 kruka koriander
1 dl jordnötter
Fisksås
Japansk soja
Sweet chili sauce
Rapsolja
Satakesås - separat recept

 

Koka nudlarna i en kastrull, enligt förpackningens instruktioner. Häll över nudlarna i ett durkslag. Spara cirka 1 dl av spadet.

 

Finhacka vitlök & chili. Förbered alla grönsaker så att de är redo för tillagning.

 

Hetta upp woken med lite rapsolja, fräs wokgrönsakerna tillsammans med chili, vitlök och ingefära. Stänk på lite fisksås och soja och vänd ner nudlarna tillsammans med lite Sweet chili sauce. Smaka av.

 

Stek laxen i olja till fin yta, men fortfarande lätt rosa i mitten.

 

Lägg laxen på nudlarna och pressa över lime. Strö över fint skuren salladslök, koriander och jordnötter.

 

Läs mer om suveräna Nabe Wok här.

 

Standardvy | Byt till Mobil vy