BANH XEO, KINESISKA CRÊPES

 

BANH XEO, ASIATISKA RISCRÊPES
4 portioner

 

Riscrêpes;
2,2 dl rismjöl
2 tsk mald gurkmeja
2 salladslökar
400 ml ekologisk kokosmjölk
1 nypa salt
1,2 dl vatten
3 msk rapsolja
Jordnötter
Koriander
Grönsallad
Sweet Chili Sauce
Fyllning;
300 g fläskfärs
1 dl böngroddar
2 salladslökar
2 klyftor finriven vitlök
1 gul lök, fint skivad
Chiliflingor
Japansk soja
Salt & svartpeppar
Rapsolja

 

Fräs fläskfärsen i lite olja. Tillsätt den gula löken och låt den mjukna. Vänd då ner böngroddar, fint skivade salladslökar, riven vitlök och smaka av med lite chiliflingor, soja, salt och peppar. Ställ åt sidan.

 

Blanda rismjöl och vatten i en blender och mixa till en slät smet. Tillsätt kokosmjölk, salt och gurkmeja och blanda väl. Häll över i en bunke och tillsätt fint skivad salladslök.

 

Hetta upp din Satake Stekpanna till mediumvarm med en liten skvätt rapsolja. Skopa i ca 1 dl crêpessmet och täck med lock i cirka 20 sekunder. Skopa över ¼ av fyllningen på ena sidan av crêpen och stek vidare tills den är gyllenbrun på undersidan.

 

Vik ihop crêpen och låt glida över på ett serveringsfat. Strö över skuren koriander och jordnötter. Servera med mixad grönsallad och Sweet Chili Sauce.

 

Läs mer om våra tre olika stekpannor här;

Satake Stekpanna 24 cm

Satake Stekpanna 26 cm

Satake Stekpanna 28 cm

 

Standardvy | Byt till Mobil vy